World For You

Welcome.. This is world for you :)

HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  
Share | .

Tri metra iznad nebe i njen nastavak Zelim te...-Federiko Moca

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
P.S.I Love You!
Admin

PostSubject: Tri metra iznad nebe i njen nastavak Zelim te...-Federiko Moca   Fri 9 Apr 2010 - 14:32

Velika priča o ljubavi, o mladim, gnevnim životima koji pokušavaju da se odvoje od tla, da koračaju tri metra iznad neba...

Momci kruže na motorima, suočavaju se s iskušenjima fizičke izdržljivosti, brzine, rizika. Devojke se spremaju da sretnu muškarca svog života. Babi je dobra učenica, Step je nasilnik; pripadnici su dva različita sveta, ali se na kraju zaljubljuju jedno u drugo. Babi je neprepoznatljiva u očima roditelja. Step otkriva strane koje se ubrzo uklapaju u sliku opasnog tipa, a u stvari mišići i nasilje kriju jednu traumu, jedan neodmršeni čvor koji baca mračnu senku na Stepov porodični život i na mučnu ljubavnu priču sa Babi.

Tri metra iznad neba su roman o svakodnevnom životu, istovremeno romantična komedija i realistična drama, vrlo uzbudljiva priča o životu mladih i njihovih roditelja u velegradu.

Jedna mala izdavačka kuća 1992. godine odštampala je tri hiljade kopija koje su se ubrzo rasprodale: jedan prodorni tam-tam održao je u životu strastvenu priču o Stepu i Babi, koja je počela da kruži u fotokopijama ili čak putem SMS-a između gimnazijalaca u Rimu.

Tri metra iznad neba su ponovo objavljeni i postali književni događaj 2004. godine u Italiji.

Nastavak romana Tri metra iznad neba.

u drugom delu se radi...kako se step vraca iz amerike...i jedna babina drugarica...(koja nije spominjana u knjizi a ni u filmu) zove se djinerva i ona je zaljubljena u stepa....i oni se upoznaju...i suvaju...i ona je njega odusevila...jednom joj je cak dao da vozi njegov motor kome nikome do tada nije dao....medjutim...on ode u teretanu i tamo sretne nekog starig prijatelja...i on ga pozove na neku zurku...i on dodje...i tamo bila babi...i on..jadan sam ocaran njenom lepotom...uradi ono sa njom...i ona njemu posle toga sto su radili xD kaze da treba da se uda!!omg!!koje razocarenje...i on to nije mogao da ne kaze djin...i njih dvoje raskinu.tj djin raskine...ali step je jos ivek voli....i na zadnjoj strani tj u zadnjem pasusu pisac kaze:

Vec je zumrak,kad sedam na motor.I bas u tom trenutku vidim je kako se vraca.Djin.U velikoj brzini,bas kako i lici na nju.Glavom ispraca krivinu,pevusi neku pesmuci koju bas u tom trenutku slusa.Ko zna koju.Ali,izgleda da je pnovo vesela.Kao uvek.Kao kada sam je ostavio.Lepa u svom osmehu,zivotu koji ima,snovima koje juri,granicama koje ne poznaje.Slobodna.Slobodna od svega onoga sto je ne interesuje i jos i vise.I odlazim,gledajuci kako se zacudila,kako se smesi.I srecan sam.kako dugo nisam bio...Kriv zbog ovog natpisa.ogromnog..Preko cele zgrade.Predivan,direktan,istinit.I vise ne sumnjam.Nema kajanja,nema senki,nema greha,nema vise proslosti.Imam samo ogromnu zelju da ponovo pocnem.I da budem srecan.Sa tobom,Djin.Siguran sam.Da,bas tako.Vidis,cak sam i napisao.ZELIM TE

procitala sam oba dela..i to po 3 puta...ko je manji(da se tako izrazim) nek saceka da malcice poroste da bi razumeo ovu knjigu..ja kada sam je uzela od drugarice..imala sam 12 godina..i nista razumela nisam....i pre neki dan sam je uzle i natenane ponovo procitala...i sve sam razumela xD

&lt;3Ana&lt;3David&lt;3
Back to top Go down
View user profile http://world-for-you.niceboard.net/forum.htm
Justin's shawty♥
Admin

PostSubject: Re: Tri metra iznad nebe i njen nastavak Zelim te...-Federiko Moca   Fri 9 Apr 2010 - 14:42

Zvuci zanimljivo Smile potrazicu i ovu knjigu u biblioteci Smile

...Where are you now, when nothing's going right??
Where are you now? I can't see the light... Sad
Back to top Go down
View user profile http://world-for-you.niceboard.net
Hypnotize o.o
Pocinjemo se druziti

PostSubject: Re: Tri metra iznad nebe i njen nastavak Zelim te...-Federiko Moca   Fri 9 Apr 2010 - 14:47

Citala sam prvi deo i jako mi se svidja.Jedna od boljih tinejdzerskih knjiga ^^
Step <3
Back to top Go down
View user profile
P.S.I Love You!
Admin

PostSubject: Re: Tri metra iznad nebe i njen nastavak Zelim te...-Federiko Moca   Fri 9 Apr 2010 - 14:49

Najboljaaaa knjiga na svetu...Odgledala sam oba filma i citala sam obe knjige...Uz film prvi placem uvek...aaaaa...ja obozavam Stepa..Steta sto ja nmg da nadjem takvog decka..Ja ga ne bih ispustala..i tek sam sad shvatila da je i Babi tesko..ali nije zato morala da mu upropasti vezu sa Djin... Sad

&lt;3Ana&lt;3David&lt;3
Back to top Go down
Hypnotize o.o
Pocinjemo se druziti

PostSubject: Re: Tri metra iznad nebe i njen nastavak Zelim te...-Federiko Moca   Fri 9 Apr 2010 - 15:01

Ja Babi ne podnosim,kucka jedna,ostavila je i decka i najbolju drugaricu kada im je bila najpotrebnija x(
Ima i 3. deo Izvini,ali ti si moja ljubav Very Happy
Back to top Go down
View user profile
P.S.I Love You!
Admin

PostSubject: Re: Tri metra iznad nebe i njen nastavak Zelim te...-Federiko Moca   Fri 9 Apr 2010 - 15:14

zezas me??/to je treci deo??

&lt;3Ana&lt;3David&lt;3
Back to top Go down
Hypnotize o.o
Pocinjemo se druziti

PostSubject: Re: Tri metra iznad nebe i njen nastavak Zelim te...-Federiko Moca   Fri 9 Apr 2010 - 15:20

Niki zaista
postoji. Federiko ju je slučajno ugledao jednog dana u Ulici Del Korso
dok je gluvarila sa svojim drugaricama. Tog dana Niki je iz farmerki
izvukla mobilni telefon i skoro sat vremena raspravljala se sa svojom
majkom. Federiko se često vraćao u Ulicu Del Korso, ali nikada je više
nije sreo.

Pisac je obišao više od dvadeset pet svetionika duž
italijanske obale. Poslednjim snagama, kad je već bio izgubio svaku
nadu, popeo se na trajekt za Ostrvo ljiljana. Na njemu je našao
svetionik ove ljubavne priče.

"Šta si rekla?"

"Čuj, ne gnjavi."

Niki poče da sakuplja odeću, pomalo zbunjena.

"Ne, ne, ne, sačekaj..." Alesandro je sedeo u krevetu, ukrštenih nogu, prekrivenih čaršavom. "Ponovi poslednju reč..."

Niki
pusti sve one stvari da ponovo padnu na zemlju i pope se na krevet.
Stavila je ruke na bokove, raširenih nogu i gledala ga odozgo.

"Žao mi je. Odlučila sam. I dobro si čuo. Izvini, ali ti si moja ljubav."

^^
Back to top Go down
View user profile
P.S.I Love You!
Admin

PostSubject: Re: Tri metra iznad nebe i njen nastavak Zelim te...-Federiko Moca   Fri 9 Apr 2010 - 15:30

ja mislim da to nije 3 deo..nego da je samo dovojena knjiga...

&lt;3Ana&lt;3David&lt;3
Back to top Go down
Hypnotize o.o
Pocinjemo se druziti

PostSubject: Re: Tri metra iznad nebe i njen nastavak Zelim te...-Federiko Moca   Fri 9 Apr 2010 - 15:36

Um,,,ne znam...mislim likovi nisu poznati,mozda i nije,ali mnogi je svrstavaju Razz xDD
Back to top Go down
View user profile

Tri metra iznad nebe i njen nastavak Zelim te...-Federiko Moca

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Similar topics

-
» Monster Trucks at Metra
» Integrating an aftermarket head unit into your Mach 460 System
» New Receiver and Speaker Installation--Break Out the Dremel!
» Power Antenna/Radio Issue
» 1.5 DIN dash kits